Ivo Budil: Nebuďme svůdci davu, ale vůdci lidu

Vážená paní předsedkyně, vážení a milí přátelé,

když se před více než dvěma lety rodilo hnutí Trikolora, vzbudilo naděje, že bude nositelem obrody konzervativních politických sil v naší zemi. Navzdory nepřesvědčivým volebním výsledkům a šířící se skepsi jsem přesvědčen, že Trikolora stále může sehrát významnou úlohu ve veřejném životě a stát se jednou z rozhodujících politických stran usilujících v historicky blízké budoucnosti o převzetí plné vládní odpovědnosti.

To není utopie či naivní iluze, ale možný reálný výsledek souběhu vůle k moci, zdravého rozumu, relevantního a kompetentně připraveného programu, masové členské základny a schopnosti oslovit širší veřejnost napříč sociálními vrstvami.

Nic z výše zmíněného nevznikne bez trpělivé, systematické a cílevědomé práce, souhry a synergie talentu, profesionality, představivosti a politické odvahy.

Nezískávejme laciné politické body apelováním na nízké politické pudy a vášně.

Nezískávejme laciné politické body apelováním na nízké politické pudy a vášně. Nebuďme svůdci davu, ale vůdci lidu, který skrze nás nachází ve svém nitru své nejvyšší aspirace a zdravé instinkty. Staňme se sehraným týmem, jenž umožní, aby Česká republika zaujala mezi nejrozvinutějšími národy místo, které jí na základě nadání jejích obyvatel náleží.

Před několika dny představil kandidát na prezidenta Éric Zemmour svoji vizi budoucí Francie, která čerpajíc z nesmírných zdrojů tradice a dějin dokáže překonat etnickou a náboženskou roztříštěnost a civilizační úpadek. Éric Zemmour ukázal, že národní konzervatismus není anachronismem, ale mohutnou lidovou vlnou, která se zdvíhá, aby obrodila Evropu.

Éric Zemmour ukázal, že národní konzervatismus není anachronismem, ale mohutnou lidovou vlnou, která se zdvíhá, aby obrodila Evropu.

Buďme národními konzervativci, kteří se postaví proti lacinému výprodeji lidského a přírodního bohatství naší země, obnoví plnou národní svrchovanost a hospodářství a rozhodně vystoupí proti liberalismu a progresivismu ničícím naši vzdělanost, technologickou vyspělost a zdravý rozum. Nechceme již být druhořadými Evropany, ale plnohodnotným a svobodným politickým národem, jenž si sám a bez falešných rádců a protektorů bude rozhodovat o své budoucnosti a osudu.

Vážení a milí přátelé, jestliže mi dáte důvěru jako novému předsedovi Trikolóry, posílím demokratické rozhodování v rámci strany, sestavím kompetentní a pracovité odborné komise připravující program pozitivní proměny naší vlasti a učiním z Trikolory konzervativní lidovou stranu s masovou členskou základnou směřující k volebnímu vítězství. Přidejte se ke mně!

Jak napsal před mnoha lety náš národní básník Svatopluk Čech, „sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru, a malý ten, kdo zná jen malý cíl“.

Děkuji Vám za pozornost.

Prof. RNDr. Ivo Budil, Ph.D., DSc