Platit daně tomuto státu?

Dobrý den,

Tento email je hromadně rozeslán na více pronárodních a vlasteneckých spolků a kontaktů.

Děkuji každému zvlášť za případnou odpověď.

Velice si vážím práce každého z vás a děkuji vám za vaší pronárodní činnost.

Jsem soukromá osoba. Nejsem členem žádného hnutí, ani strany. Píšu čistě za sebe.

Jsem znechucen politikou tohoto státu. A netuším jakými kroky se z toho vyvázat. Při dnešním sledování jednání o vyslovení důvěry nové Fialově vládě, jsem doslova brečel, v jak žalostném stavu je tato země a kam má namířeno. Člověk by to mohl ignorovat, tak jako to dělal dosud, jenže jejich fatální kroky a zcela nevhodná politika způsobuje, že já jakožto občan, musím víc platit a žije se mi hůře.

Nejraději bych okamžitě bouchl pěstí do stolu a vyvolal revoluci i kdyby krvavou. Aktuální stav nelze dále pasivně tolerovat. Jenže, nemám k tomu ani odvahu ani se mi tam do toho bordelu nechce.

Přemýšlím už od voleb (kde jsem volil Volný blok) co můžu já jakožto občan udělat?

Nefunkční státní správa, nefunkční právo, nefunkční zdravotnictví, nefunkční vláda. Nefunkční vůbec nic. Přesto já mám dál platit tyto vlastizrádce a kolaboranty.

Takže pokud vláda této země nerespektuje naše práva, ani naše svobody, a dál nás okrádá, tak já nemusím, jakožto občan respektovat jejich nařízení, ani zákony.

Navrhuji přestat platit daně tomuto státu. Navrhuji vzdát se státního občanství ČR ve smyslu těchto pravidel a tohoto systému. Dál chci žít na tomto území a dál zde pracovat a velebit kraj. Stávajícími zákony není toto vystoupení možné. Jenže o tom co je možné a co není už dávno nerozhoduje někdo ve vládě, nebo někdo nad námi, ale každý sám za sebe. Chopme se moci, kterou každý z nás má.

Navrhuji např. ve spolupráci s Volným blokem, kde jsou lidé otevření a neptají se na dovolení, aby vznikl nějaký nový státotvorný právně sociálně ekonomický celek, ke kterému by se člověk zde žijící mohl přihlásit. Přestaly by pro něj tak platit zákony dosavadního státu ČR, a začaly platit nové. Takové, se kterými souhlasil.

Lidí naštvaných je dost. Myslím, že by se statisíce hlásily prakticky okamžitě.

Člověk by tak mohl přestat platit daně a jiné odvody do systému, který je proti němu samotnému a mohl by peníze investovat do nového systému, který je mu daleko bližší.

Nevěřím na změnu klasickou cestou přes volby, tím se nikdy ničeho nedosáhlo ani nedosáhne. Je třeba začít úplně ignorovat stávající systém, který je natolik komplikovaný a nefunkční, že se obávám, nelze ani napravit.

A vytvořme novou platformu, která nám poskytne útočiště.

Jste zde lidé vzdělaní, s bohatými životními zkušenostmi. Ptám se skromně na Váš názor k této věci. Zároveň rozumím, že si to představuju jak Hurvínek válku. Ale já si tuhle situaci nepřál. Byli a jsme do toho kouta zatažení postupně všichni někým druhým proti naší vůli. Je mi jasné, že stvoření něčeho takového bude mimo právní rámec této země. ALE. Pokud vidím, tak stejně žádné právo tady nefunguje už několik let. Kdo nechce, hledá výmluvy. Kdo chce, hledá způsoby. A kde je vůle, je i cesta.

Pokud by se něco takového skutečně podařilo vytvořit, byl bych nejšťastnější osoba na světě. A mnozí další taky.

Děkuji mnohokrát za vaší případnou odpověď.

S úctou Ing. K.K., Valašsko

Vážený pane K.,

rodný to Valachu ze Zašové. Já jsem se narodil sice ve Zlíně, ale než jsem po maturitě odešel studovat do Prahy, tak jsem vyrůstal v Krhové, respektive v Mezříči. Stará paní Božena Sobotková, táhne jí na devadesátku, je moje teta, se po svatbě do Zašové odstěhovala, její muž Lojza už je po smrti který rok, děti Pavla či Evu možná budete znát. Ale dost osobních věcí, chci mluvit jen za sebe, neosobuji si právo mluvit za celou tu partiju Kudy z krize. Takže se stručně vyjadřuju k Vašemu otevřenému dopisu.

Ano, těch lidí – slušně řečeno – „rozladěných“ jako Vy, budou nepochybně statisíce, tuto ANTIBABIŠ vládu přece nevolila více než polovina dospělého obyvatelstva Čech a Moravy (jako patriot bych měl dodat ani Slezanů, ani Valachů).

Ano, také si jako Vy nedělám iluze, že snad volby – i ty „Havlovy nejsvobodnější“ – mohou něco zásadního změnit. Taková už je doba na počátku třetí dekády třetího tisíciletí po Kristu…

Nedivím se, že takový vzdorovitý hlas přišel z rodného Valašska. Máme v tom tradici. Minulou neděli šel poslední díl seriálu o Marii Terezii, spíše o jejím synovi Josefovi. Málo se ví, že slavný Toleranční patent spatřil urychleně světlo barokního světa právě díky Valachům.

Prý to bylo tak, že dva čerstvě vysvěcení kněží neměli ve své zanícenosti hloupější nápad, než jít pátrat do odlehlých koutů Moravy po jinověrcích, odhalit je a …

Došli až někam na Hrubou (dnes Velkou) Lhotu – ze Zašové jsou ty kopce dobře vidět – a místním občanům z kostelního kůru po mši zvěstovali, že Josef ve svém milosrdenstvím a volnomyšlenkářství od nynějška povoluje i jiné, než katolické vyznání. A že kdo už se nechce přetvařovat, tak se může dát k třeba evangelíkům, českým bratrům apod., podle libosti a beztrestně. Naivně doufali, že se přihlásí dva, tři „zbloudilci ve víře“, se kterými si rychle poradí. Nechali jim nějaký čas na rozmyšlenou a mezi tím popošli dál – někam ke Vsetínu, Karolínce a tam tím směrem.

Jaké bylo jejich zděšení, když po opadnutí prvního ostychu se ukázalo, že v některých dědinách je „zbloudilců ve víře“ více, než katolíků – celé zástupy.

Tamnímu hluboce věřícímu katolickému faráři byla celá akce podezřelá a když viděl to množství „odpadlíků“, tak zapřáhl bryčku a vijó do Olomouce za arcibiskupem. Ten o žádném takovém rozhodnutí Josefa nic nevěděl a pro jistotu sám upaloval do Vídně zjistit co a jak. No, a když Josefovi referoval o početnosti „vzpoury“, tak bylo rozhodnuto práce na Tolerančním patentu urychlit a vydat ho. Fáma se stala záhy realitou.

Ale dost historie, teď k Vašemu doporučení neplatit daně a přestat tuto vládu respektovat. Můžete to udělat sám, ale koledujete si o veliký a drahý malér. To by šlo jen v případě, že jste už důchodce a nemáte žádnou daňovou povinnost. Jinak by šlo o chování, který každý stát více či méně trestá jako porušení zákona. Ona ta berní legislativa je od nepaměti psaná tak, že hodně pamatuje na lidi, kterým režim případně nepůjde „pod fousy“. Rozhodně k tomu ale nikoho nenabádejte, ani vlastní ženu, tím méně chlapy v práci či v hospodě. To by bylo také hodně drahé, možná napoprvé jen podmínka. Říkám to přátelsky, jako starý berní úředník, který se také jednou v daních splet a pamatuje si, co ho to potom stálo peněz a ostudy.

Tudy cesta vzdoru fakt nevede. Když se podíváte na náš manifest (asi jste ho četl, když se na Josefa Skálu s důvěrou obracíte), tak asi vidíte, že věci vidíme podobně či úplně stejně. Připouštím, že i naše dosavadní reakce na fungování současného režimu jsou mnohem mírnější, méně radikální, než je ta Vaše. Ale věřte mi, že nejde ani o zbabělost, ani o neschopnost jednat tvrději. Spíše z nás mluví nějaká životní zkušenost, znalost historie i toho, jak se dá s minimem „krve“ bránit důstojnost, demokracii a zůstat věrný své zemi. Tak, abychom se nemuseli stydět ani před sebou, ani před dětmi.

Snad jsem se vyjádřil srozumitelně a budu dobře pochopen.

Zdraví

Jaroslav Šulc

(z týmu Kudy z krize)